Avaldsnes

Historikk

Historikk

Bilde; Spillerstall 2017

AVALDSNES DAMER ELITE
Avaldsnes rykket opp i Toppserien i 2013, og fra en posisjon nede i divisjonssystemet, har klubben gjennom de siste årene tatt store skritt på vei mot en profesjonell tilværelse. Som en av få klubber, prøver vi å skape et storlag utenfor universitetsbyene.
Avaldsnes er rebellen i norsk fotball, og betgenes som "annerledelslaget", laget som elskes og hates blant konkurrenter og fotballpublikum. Vi vil vise at det er mulig å skape noe stort på et lite sted. Historien rundt stadion på Avaldsnes inspirerer til store dåder. I vikingtiden var Avaldsnes kongesete i mer enn 500 år. På andre siden av banen ligger også gruvene (Vignes Kobberverk) som leverte kopperet til Frihetsstatuen i New York. Så her er ikke store tanker fremmede.


Vi ønsker å skape et fargerikt fotballag, med verden som vindu. Dette er stedet hvor brasiliansk samba og amerikansk rythm & blues møter nordisk kraft. Et symbol på "mulighet, respekt og frihet" - for menn og spesielt kvinner verden over. For å komme dit, vil vi være et lag som spiller fartsfylt, teknisk god fotball. Vi har som mål å være blant de beste i Toppserien og spille cupfinale. Videre ønsker vi å skape stabiliteten som bringer oss inn blant Europas topp 10 lag for kvinner.
Kanskje er vi laget som tør prøve noe uventet, noe nytt? Vi er i gang med en "branding" som gjør oss synlige. Vi synes det er kjekkere å være med på et sprøtt eventyr som skaper spenning og energi, enn å forsvare oss til et hederlig 0 - 1 tap.

Starten på jentefotball i klubben:

Klubbens første jentelag ble startet på uoffisielt på 70 tallet, men først i 1983 stilte vi lag i seriesystemet for første gang. Etter den tid fikk jentefotballen sin plass i klubben. Det første damelag kom i 1989, spilte seg opp til daværende 1. divisjon Vestlandet i 1997, før laget ble oppløst i 1999. I et par år hadde Avaldsnes samarbeidslag med Torvestad og Sportsklubben Vard Haugesund, lag som ble driftet av Avaldsnes.

Etter nedleggelse av senior damelag gjenoppstod damene i 2002. Samtidig fikk klubben opp flere gode jentelag, og klubben vant flere Kretsmesterskap i aldersbestemte klasser. Samtidig fikk frem mange kretslagsspillere, og 2-3 aldersbestemte landslagsspillere. Dette inspirerte ledere i klubben, med Arne Utvik dy i spissen, til å tenke nytt, visjonert og med stor handlekraft. Etter den tid har det gått en vei, oppover, og i dag har Avaldsnes et av landets beste kvinnelag bestående av "verdensstjerner" fra hele verden. Klubben har også utviklet landslagsspillere som Cecilie Pedersen (A-landslaget), Karina Sævik (A-landslaget) og Hildegunn Sævik (U-19) og flere spillere på aldersbestemte landslag.

Veien mot toppen:

2016   Toppserien, Nr. 2, sølv, NM cup tap i kvartfinale. UWCL tap i 16-dels finale for Lyon

2015    Toppserien, Nr. 2 Sølv, NM cup, sølv

2014   Toppserien, nr. 4

2013    Toppserien, nr. 5, NM Cup, sølv

2012   1. divisjon., suveren serievinner med ny poengrekord i divisjonen

2011   1. divisjon, ny opprykket, ble nr. 6

2010   2. divisjon, opprykk til 1. div. etter dramatiske kval. kamper mot Kongsvinger og Urædd

2009   2. divisjon, ny opprykket, nr. 5

2008   3. divisjon, rykket opp etter kvalifisering mot Sogndal

2003-2007    3. divisjon

2002   4. divisjon, gjenoppstått, opprykk til 3. divisjon

Den første jenta:

Det påstås at (en av) verdens første kvinnelige fotballspillere kommer fra Avaldsnes. Datter til sjefen ved Vignes Kobberverk (distriktetes største industriarbeidsplass), Birgit Bjørnstad, sparket fotball med guttene i Visnes i 1920 årene. Om det var fordi hun hadde egen ball, eller om det var ferdighetene, skal være usagt. Våre kilder mener å huske at hun viste godt igjen i kampsituasjoner, og huskes som en frisk jente.

 

"Vi gjør lokalmiljøet ditt rikere, tryggere og morsommere"


AVALDSNES IDRETTSLAG
ADR Avaldsnes idrettsenter Visnesveien 77, 4262 AVALDSNES | TLF 52843306 | EPOST ail@avaldsnes.no
www.avaldsnes.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift