Verdig vinner av «årets ildsjel» i Avaldsnes

Juryen hadde fem forslag og kandidater å velge mellom, da de på årsfesten sist lørdag delte ut "årets ildsjel" til en verdig vinner.

På årsfesten til Avaldsnes idrettslag sist lørdag ble klubbens «årets ildsjel-pris» delt ut. Prisen gikk til en «en potet» i idrettslaget, og til en person som gjennom mange år har gjort et utmerket arbeid i klubben. «En person som engasjerer seg hvor det mangler ressurser, og som tar ansvar når det trengs», heter det blant annet i juryens begrunnelse. Prisen gikk til Frode Utvik.

Frode har lang fartstid i klubben, spesielt i håndballen. Han har engasjert seg rundt flere lag, og i styrerommet. I styret er vedkommende en slags «pytt i panne», og fikser og ordner oppgaver langt utover det som er tillagt tillitsvervet. Han ordner med overganger, lisenser, lagslister, og annet papirarbeid som må følges opp. Han står i kiosk og selger kaffe på herrekamper, og stiller opp som lagleder og trener for aldersbestemte lag, av og til to om gangen.

I år var Utvik en av dem som var med å puste liv i damelaget i håndball. Da laget manglet trener, stilte han opp i det som skulle være en overgangsfase, men han er fortsatt i trenerrollen.
Frode er så mye mer enn hva en kan forvente, og det har gjort at spillerne synes det er ekstra kjekt å være en del av et lag. Han er med på treningene, og er en engasjert, motiverende og blid person hele tiden. Rett og slett en fortjent «årets ildsjel» i Avaldsnes.