Familien i fokus under Gasnor Cup

Avaldsnes skal arrangere Gasnor Cup 6. og 7. april for jenter og gutter i alderen 6 til 11 år. I tillegg til lek og moro med fotballkula, vil turneringen også sette fokus på andre verdier, nemlig hvor viktig det er at barn og foreldre gjør ting sammen.

Det settes fokus på familien - barn og foreldre i aktivitet sammen - når Avaldsnes idrettslag inviterer til Gasnor Cup i fotball 6. og 7. april. Arrangementet er for jenter og gutter i alderen 6-11 år.
Selv om det er fotball som er hovedaktiviteten, ønsker arrangøren også å sette fokus på viktigheten av at barn og foreldre gjør ting sammen.

-Vi vil skape en turnering hvor vi også ønsker å engasjere foreldrene. Fotballcupen blir selvsagt hovedtingen, men vi legger også opp til andre aktiviteter og konkurranser som barna og foreldrene kan utføre sammen, sier markedssjef i Avaldsnes, Svein Hegland. Det blir blant annet en kort aktivitetsløype med innlagte oppgaver og morsomme aktiviteter. Her kan hele familien delta og bli med i trekningen av flotte premier. I tillegg blir det også andre lek-aktiviteter hvor de minste kan få boltre seg.

I dagens «tidsklemme» er det veldig viktig at foreldre og barn bruker tid sammen. Derfor oppfordrer vi både foreldre (og besteforeldre) til å være AKTIVE sammen med barna under Gasnor Cup. Det gir glede og motivasjon og styrker samholdet for hele familien.

3-er, 5-er og 7-er fotball
Gasnor Cup spilles som en vanlig fotballturnering med fokus på lek, moro og «fair play». De minste (6- og 7-åringene) spiller 3-er fotball, 8-9-åringene 5-er fotball, og de eldste (10-11 år) spiller 7-er fotball. Hver kamp spilles med 2x12 minutters omganger. Alle kampene settes opp «tett på hverandre» og vil være ferdigspilte i løpet av en formiddag eller en ettermiddag. De andre aktivitetene kan gjennomføres både før- etter- eller mellom kampene.

-Vi ønsker at dette skal bli en årlig tradisjon, og at kombinasjonen fotballturnering, med andre aktiviteter rundt, skal engasjere og stimulere barn og foreldre til å gjøre ting sammen. Ungene skal har det moro med fotball, men samtidig ha fokus på å aktivisere og skape positive opplevelser for hele familien. Vi er også svært glade for at Gasnor er med som sponsor av cupen, sier Hegland.