- Vi må inkludere ALLE

Avaldsnes Idrettslags nye daglige leder ønsker å være samlende og engasjerende. Geir Danielsen har alltid sett på frivilligt arbeid som verdifullt arbeid. For han er det viktig at alle er med. - Skal vi lykkes, må vi dra lasset sammen, mener han.

For meg var dette et verdivalg. Jeg har arbeidet som frivillig i idretten i mange år, både som «foreldretrener» og i ledelse. Når jeg nå får sjansen til å jobbe full tid for barn og unge, og samtidig få være med å utvikle et idrettslag, er det et arbeid som gir mening og noe jeg vil å være med på. Jeg ønsker å bruke de siste årene av arbeidslivet på noe meningsfylt. Å jobbe med barn, mennesker og verdier gir mening. Dette sier nytilsatt daglig leder i Avaldsnes, Geir Danielsen, som tar til i jobben like over sommerferien.

Jeg gleder meg stort til å starte i jobben i Avaldsnes. Det vil bli vondt «å hoppe etter Wirkola», men jeg må gjøre det på min måte, og sette mitt stempel på utviklingen i klubben, sier Danielsen. - Idretten endrer seg i rekordfart. Vi må følge med, og ta inn over oss nye aktiviteter og lekformer. Da tror jeg vi utvikler klubben i riktig retning, legger han til.

Geir har klare og tydelige tanker om framtiden, hvordan man kan inkludere og hindre frafall av unge, og ønsker å sette disse tankene ut i livet, sammen med styret og medlemmene i klubben. Det mener han først og fremst handler om to ting; kvalitet i arbeidet, samt å ta vare på folk.

Inkludering
-Spillere, ledere, trenere, barn, unge og foreldre - alle må få lov å føle at de deltar. Det er viktig å ta hensyn til menneskene og omgivelsene, noe som må gjenspeile vår daglige drift, sier Geir, og legger til: - Ungdommene trekker til aktiviteter hvor det er kvalitet i opplegg og gjennomføring. Derfor må vi legge opp kvalitet i aktivitetene både når det gjelder gjennomføring og trivsel. Og det sosiale er viktig, om ikke viktigere, enn det rent treningsmessige.

-Vi må sørge for at idrettslaget blir en del av bygdefolkets hverdag, og at det blir naturlig å trekke opp til Idrettssenteret, sier 55-åringen, som trødde sine barnesko i Kvalavåg, og spilte alle sine år i ungdomsavdelingen i Avaldsnes. Ringen er på en måte sluttet når han 12. august overtar jobben til «institusjonen» Norvald Kaldheim, som har vært daglig leder i 18 år – siden 2001.

Dra i samme retning
Idretten har en stor kraft og styrke som er gjennomgående i alle sine organisasjoner, nemlig engasjementet. I det ligger idrettsgleden og de store mulighetene, men samtidig også fallgruvene. Når kraften i engasjementet spriker og går i helt forskjellige retninger, oppstår konflikter og dårlig samarbeidsklima.
- Det skal være stor takhøyde for diskusjoner og meninger i alle klubber. I alle foreninger finnes det personer, foreldre og ledere, med sterke meninger. Slik skal det også være, det er sunt. Men motsetningsforhold og konflikter må alltid tas ned gjennom dialog, for som et idrettslag må man alltid stå sammen om retningen. Vi har lov å være uenige, men skal vi lykkes som klubb må vi stå sammen om det vi gjør – veivalg og vedtak, sier firebarns-faren – alle jenter.

Topp/bredde
I Avaldsnes har diskusjonen om topp/bredde vært et gjennomgående tema de siste årene, noe som blant annet var en av grunnene til at toppsatsingen rundt damelaget ble skilt ut i et eget AS.
- Jeg regner med at mitt fokus som daglig leder blir på bredde, men dette kjenner jeg for lite til. Det må således gå seg til i forhold til det som blir gjort i dag, sier Geir. Han er imidlertid tydelig på at diskusjonene internt, rundt satsingen på topp kontra bredde, må legges død.
- En slik diskusjon vil oppstå i alle småklubber, men så lenge Avaldsnes har bestemt at det skal ha et topplag, må alle jobbe og gå inn for det. Bredde avler topp og topp avler bredde. Begge er like viktige og kan leve godt sammen, men det krever en samlende ledelse og at vi drar i samme retning, legger han til.
Når det gjelder topping av lag i ungdomsavdelingene, har han gjennom mange år gjort seg opp en klinkende klar mening. ALLE SKAL VÆRE MED, uansett klasse. Så får de aller, aller beste heller hospitere, eller melde overgang til FKH – dersom talentet er så stort.
-Men, uansett må jeg først av alt lære klubben og folkende rundt den å kjenne, så får jeg heller komme med tanker og ideer etter hvert, sier Geir.

Tilbake til start
Alt som knottespiller spilte Geir sine første kamper for Avaldsnes med Steinar Hetland som trener. Laget «var en god årgang» og vant kretsmesterskapet det ene året. Også senere gjorde laget det bra oppover i U-avdelingen, sammen med spillere ble viktige brikker på A-laget, blant annet Kjell Ove Grude og Eilef Stange.

Geir er bosatt i Kopervik, men vokste opp i Kvalavåg. Som 16-åring fikk han sin debut på A-laget i en sommerturnering i Sauda, og står bokført med 254 A-kamper og 48 mål for Avaldsnes. Han har også noen sesonger bak seg for Kopervik i gamle 3. divisjon. Tidlig på 90 tallet var han tilbake i klubben som spillende trener for A-laget, men har ikke hatt tilknytning til klubben de siste 25 årene. I denne tiden har Geir blant annet vært engasjert i Skudenes Ungdoms og Idrettslag som både spiller og trener, og i Karmøy Golfklubb hvor han var leder i flere år. I dag er han engasjert som trener for samarbeidslaget på damesiden i fotball på Sør-Karmøy, samt trener for Avaldsnes/Kopervik J-14.

Geir er gift, og far til fire jenter i alderen 14 til 25 år, hvorav de to yngste er aktive fotballspillere I Kopervik. Alle jentene har også spilt håndball, og som ivrig foreldresupporter han han god kjennskap til håndballsporten.

Geir er utdannet økonom, og har i tillegg pedagogikk utdannelse gjennom lærerhøgskolen på Stord. Han har jobbet 11 år i skoleverket, blant annet på Bø Ungdomsskole, før han «meldte overgang» til det private næringsliv. Først som avdelingsleder for SR Bank i Skudenes, og senere mange år i Karmøy Skipsconsult systemet. Han kommer nå fra Level Prosjekt, hvor han har jobbet som daglig leder.