Avaldsnes til Sauda på fotballens nasjonaldag

Trener Andreas Ulland-Andersen tar laget sitt med til Sauda på fotballens nasjonaldag, og sikter seg inn på 3 nye poeng. Da handler det først og fremst å være påskrudd fra start, mener han.

Det kan blir tunge og støle bein på 17. mai for våre A-lags spillere. I alle fall om spillerne gir alt for å sikre seg borteseier i kampen mot Sauda torsdag kveld. Det er nemlig ikke bare Eliteserien som har full runde på fotballens nasjonaldag, også i de lavere divisjonene spilles det seriekamper. Våre gutter skal 11-12 mil inn i Saudafjorden for å hente seg tre poeng, og dermed gjøre 17. mai til en optimal feiring.

For det er ingen tvil om at Avaldsnes er store favoritter mot hjemmelaget. Sauda har kun sikret seg et poeng på sine fem første seriekamper, 0-0 hjemme mot Etne.
- Vi har vært favoritter før, og jeg trenger ikke minne om hvordan det gikk sist, sier trener Andreas Ulland-Andersen. Han tenker selvsagt på årets første seriekamp, hvor Avaldsnes gikk på en real karamell hjemme mot Ølen, og rotet vekk 3 poeng. Siden den gang har guttene gått konsentrert og skjerpet til kampene, og vunnet med store sifre. Laget har scoret hele 25 mål på de fem siste kampene. Nå har imidlertid Kopervik2 trukket sitt lag i 5. divisjon. Dermed strykes 7-1 seieren, og Avaldsnes står med 18 scorede mål på fire kamper.

Etter rapportene å dømme, spilte ikke Avaldsnes opp mot sitt beste, selv laget vant 7-0 over Skudenes sist fredag. Trener Andreas Ulland-Andersen var likevel godt fornøyd med elevene sine som scoret sju mål.
- Finspillet uteble kanskje, men vi løp, kriget og vant dueller. Det er det det handler om i 5. divisjon, sier treneren, som er godt fornøyd med sesongen så langt.
-Jeg synes vi er gode på vårt beste. De gangene vi er på fra start, er vi vanskelig å slå for vi har mye kvaliteter i laget. Men kvalitet hjelper ikke, hvis ikke innstillingen og viljen er til stede, legger han til. Ulland Andersen håper guttene «er riktig skrudde» og klemmer fast tre poeng i Sauda torsdag kveld. Da må de klare seg uten Mikal Hindal som er på varmere breddegrader. Jonas Risanger og også usikker grunnet jobb. Kampen starter kl. 19.00.